Tweede druk leerboek Hematologie

Datum laatste herziening: 09-02-2016

Voorwoord

Het leerboek Hematologie heeft zich direct sinds haar ontvangst in 2006 een grote populariteit verworven. Vele verpleegkundigen hebben het boek gebruikt om zich onderdelen van de hematologie eigen te maken, of om ziekten en begrippen op te kunnen zoeken. Niet alleen verpleegkundigen, maar ook andere beroepsgroepen maakten intensief gebruik van dit boek.

De voortdurende ontwikkelingen op het gebied van de hematologie vroegen dan ook dringend om een tweede druk van dit populaire boek. In deze uitgave, tot stand gekomen met hulp van vele auteurs uit heel Nederland, worden wederom alle hematologische maligniteiten besproken inclusief de nieuwe therapeutische mogelijkheden met een update van de zorg rond stamceltransplantaties. Vanzelfsprekend komen alle belangrijke aspecten van de niet-maligne hematologie zoals bloedarmoede, transfusiebeleid, bloedings- en stollingsziekten uitgebreid aan bod.

Daarnaast zijn er nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd, waaronder een hoofdstuk over immunologie en een fraai overzicht van — in de hematologie toegepaste — chemotherapie en immunotherapie. Het slothoofdstuk (Algemene verpleegkundige aandachtspunten) is volledig herschreven en aangepast aan de nieuwe moderne inzichten in de verpleegkundige zorg op het gebied van de hematologie.

Dit handboek Hematologie blijft een must voor elke verpleegkundige die te maken heeft met patiŽnten met een hematologische ziekte. Daarnaast zal het van grote waarde zijn voor paramedici en vele anderen die zich basiskennis willen verwerven op het vakgebied Hematologie.

Redactie Prof. dr. J.C. Kluin-Nelemans en E.A. Tanasale-Huisman

ISBN 978-90-313-9905-5
Bohn Stafleu van Loghum.
Eerste druk 2006
Tweede druk 2013


VERWANTE PAGINA'S:
- Oratie prof.dr. G.A. Huls

Printerversie PrinterversieMail deze pagina Mail deze pagina


© UMCG  |   Disclaimer