Transmurale Trombose Expertise Centrum Groningen

Datum laatste herziening: 20-02-2018

Wat doet het Transmuraal Trombose Expertise Centrum Groningen?

Contact

Documenten

Links in deze pagina

Het Transmurale Trombose Expertise Centrum Groningen is een samenwerkingsverband tussen de afdeling Hematologie van het UMCG en Trombosedienst Groningen/Certe, officieel opgericht op 27 oktober 2017. Hier leest u het bericht hierover in het UMCG Verwijsnieuws. De website van het Transmurale Trombose Expertise Centrum vind u onder www.expertisecentrumtrombose.nl

Wat doet het Transmuraal Trombose Expertise Centrum Groningen?

Het Transmuraal Trombose Expertise Centrum Groningen zet erop in om patiŽnten met trombose door de huisarts of trombosedienst te laten behandelen waar het kan, en door de medisch specialist als dat nodig is. Het centrum is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor huisartsen (en medisch specialisten) die advies willen over patiŽnten met een complex ziektebeeld, alsook voor patiŽnten met vragen over hun antistollingsbehandeling. Verder richt het expertisecentrum zich op het regionale gebruik en het evalueren van de richtlijnen voor trombosezorg. Daarnaast vindt er wetenschappelijk onderzoek plaats en wordt er onderwijs gegeven. Goede voorbeelden en wetenschappelijke kennis worden gedeeld in het zorgnetwerk. Door regionaal samen te werken aan optimale kwaliteit en veiligheid van de antistollingszorg, wordt het aantal complicaties verminderd en worden onnodige ziekenhuisopnames voorkomen, wat de zorg goedkoper zal maken.

Contact

Margriet Piersma-Wichers, internist directeur Trombosedienst Certe, m.piersma@certe.nl
Karina Meijer, internist hematoloog hoofd sectie Stolling, afd. Hematologie UMCG, k.meijer@umcg.nl

Voor patiŽntenzorg is het centrum is bereikbaar via telefoonnummer: 088-2370150 (Certe) of 050-3616161 (dienstdoende stollingsarts UMCG).
Daarnaast is het mogelijk om via Zorgdomein een schriftelijke vraag aan het Transmuraal Trombose Expertise Centrum te stellen. We hopen daarmee laagdrempelig advies te kunnen bieden, waardoor verwijzing minder vaak nodig zal zijn. Natuurlijk blijft er ook de mogelijkheid om via Zorgdomein patiŽnten rechtstreeks voor een consult naar de Stollingspoli te verwijzen.

Documenten

Aanvraag perioperatief antistollingsadvies Trombosedienst

De Vereniging Regiotafel Antistolling Groningen maakt zich sterk voor veilige netwerkzorg. Binnen de Regiotafel participeren alle beroepsgroepen, zowel in de eerste als tweede lijn, die in de provincie betrokken zijn bij antistollingszorg. De afgelopen periode heeft de regiotafel zich onder andere ingezet voor veilige implementatie van de nieuwe orale anticoagulantia. Onderstaand vindt u links naar de gemaakte afspraken.

 


LINKS IN DEZE PAGINA:
- Aanvraag perioperatief antistollingsadvies Trombosedienst
- Artsenverklaring dabigatran/apixaban
- Artsenverklaring rivaroxaban
- Folder voor apothekers
- Folder voor huisartsen
- Hier
- Informatiebrief VTE
- Transmurale multidisciplinaire afspraken over veilige implementatie NOACs voor therapeutische antistollign in de provincie Groningen
- Werklijst SEH VTE
- k.meijer@umcg.nl
- m.piersma@certe.nl
- www.expertisecentrumtrombose.nl

Printerversie PrinterversieMail deze pagina Mail deze pagina


© UMCG  |   Disclaimer