Inleiding

Datum laatste herziening: 27-11-18

Het Beatrix Kinderziekenhuis en de afdeling Hematologie van het UMCG werken samen in het Hemofilie Behandel Centrum Groningen. Op deze pagina vindt u verdere informatie over het Hemofilie Behandel Centrum. In de komende tijd zullen protocollen en folders via deze pagina toegankelijk worden.

Zie Beleidsplan.

Klik hier voor de patiŽntenfolder Informatie over hemofilie B Leyden.

De folder 'Hemofilie Behandelcentrum' bevat praktisch informatie voor (ouders van) patienten met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen.

Nieuws over het landelijke hemofilieregister.

Op donderdag 1 november 2018 was er weer de jaarlijkse informatieavond voor (ouders van) patiŽnten met hemofilie en andere stollingsstoornissen. De avond was ditmaal gewijd aan pijn. Begonnen werd met een gezamenlijke presentatie door hemofilieverpleegkundigen Minke Douma, Margreet Jansen, Marja Voskuilen en Femke Yspeerd. Zij bespraken kort heel veel verschillende aspecten van pijn, met ook aandacht wat pijn doet voor de patient en voor diens omgeving. Vervolgens heeft dr. Molenbuur, kinderanesthesioloog, uitgebreid uitgelegd wat pijn eigenlijk is. Dr. Dekkers, apotheker, gaf een overzicht van pijnmedicatie. Hij had daarbij aandacht voor welk middel wanneer het beste helpt, en wat bij hemofilie wel en niet mag.

Na de pauze heeft Anne Hoefnagels verteld over de training Leven met Hemofilie. Deze training is ontwikkeld voor ernstige hemofilie patiŽnten om hen te ondersteunen in het dagelijks leven van hemofilie en daarbij gerelateerde problemen. Anne Hoefnagels is verpleegkundige, trainer en onderzoeker in het Van Creveldkliniek in Utrecht. Zij wil voor belangstellenden de training in Groningen geven. De presentatie ‘Leven met hemofilie’ die zij heeft gegeven staat ook hieronder.
U kunt de drie presentaties hieronder nog eens nazien:

De presentaties van vorige jaren kunt u ook nog bekijken:

We zijn natuurlijk al weer aan het nadenken over de onderwerpen voor vorig jaar: laat u het ons weten als u wensen of ideeen hebt?


LINKS IN DEZE PAGINA:
- Beleidsplan
- Hemofilie Behandelcentrum
- Nieuws over het landelijke hemofilieregister
- Patientenavond 2018 Hemofilie en pijn
- PatiŽntenavond 2015 Gevolgen risico
- PatiŽntenavond 2015 Herkenning van bloedingen
- PatiŽntenavond 2015 Menstruatie bij stollingsproblemen
- PatiŽntenavond 2016 Gentherapie
- PatiŽntenavond 2016 Langer werkende middelen
- PatiŽntenavond 2016 TFPI remmers
- PatiŽntenavond 2017 HemoNED
- PatiŽntenavond 2017 HiN
- PatiŽntenavond 2017 RBin
- PatiŽntenavond 2018 Leven met hemofilie
- PatiŽntenavond 2018 Pijnbehandeling
- PatiŽntenavond 2018 Wat is pijn?
- PatiŽntenavond 231014 Draagsters
- PatiŽntenavond 231014 Gentherapie
- hier

Printerversie PrinterversieMail deze pagina Mail deze pagina


© UMCG  |   Disclaimer