Deze site is een initiatief van de afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. U vindt hier de hoofdpunten van onze kennis en ervaring met betrekking tot de diagnosestelling en behandeling van een aantal bekende hematologische ziektebeelden.

De tekst is per onderwerp met opzet kort gehouden: het is niet de bedoeling dat deze site een leerboek vervangt.

Een aantal op deze site voorkomende tabellen zijn interactief. Zo kunt u bijvoorbeeld snel de risicoscores met voorspelde response op therapie voor patiënten met een NHL of Hodgkin berekenen, of de Sokal index toepassen bij CML.

Met name voor medicatie en infuusschema's kan niet in alle gevallen worden ingestaan voor de juistheid. De eindverantwoordelijkheid blijft natuurlijk berusten bij de voorschrijvende behandelaar.

Deze site is tot stand gekomen met financiële steun van het IKN en de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG.

 

Op 28 februari wordt voor de tweede keer het symposium over oncologische zorg en wetenschap in het UMCG georganiseerd.

Het symposium bevat interessante presentaties over de nieuwste ontwikkelingen en veelzijdigheid van oncologische zorg en wetenschap in het UMCG. Hierbij valt te denken aan robotchirurgie, ontwikkelingen op het gebied van nieuwe medicijnen en immunotherapie, en een update over protonentherapie. Daarnaast organiseren we een interactieve markt waar tumorwerkgroepen, projectgroepen en onderzoekers zich presenteren. Tevens is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het oncologisch centrum. Het symposium wordt afgesloten met de presentatie van een multidisciplinair overleg. Hierbij komen velerlei aspecten van zorg en wetenschap aan de orde, zoals nieuwe mogelijkheden voor diagnostiek, updates in behandel strategieŽn, leeftijdsspecifieke zorg en shared decision making. Het symposium wordt geleid door dagvoorzitter Tom van ít Hek, bekend als oud-tophockyer en voormalig huisarts.

Voor meer informatie, het programma en het inschrijfformulier bezoek de website van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden.

 

    Gebruikstips
Bekijk de nieuwe studies