Deze site is een initiatief van de afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. U vindt hier de hoofdpunten van onze kennis en ervaring met betrekking tot de diagnosestelling en behandeling van een aantal bekende hematologische ziektebeelden.

De tekst is per onderwerp met opzet kort gehouden: het is niet de bedoeling dat deze site een leerboek vervangt.

Een aantal op deze site voorkomende tabellen zijn interactief. Zo kunt u bijvoorbeeld snel de risicoscores met voorspelde response op therapie voor patiënten met een NHL of Hodgkin berekenen, of de Sokal index toepassen bij CML.

Met name voor medicatie en infuusschema's kan niet in alle gevallen worden ingestaan voor de juistheid. De eindverantwoordelijkheid blijft natuurlijk berusten bij de voorschrijvende behandelaar.

Deze site is tot stand gekomen met financiële steun van het IKN en de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG.

 

Oratie prof.dr. G.A. Huls

Prof.dr. G.A. Huls is benoemd tot hoogleraar in de Faculteit Medische Wetenschappen met de leeropdracht Hematologie, in het bijzonder hemato-oncologie. Op 25 april 2017 vond de oratie plaats, getiteld:

Hematologie: kunst en kunde

De volledige oratie is hier na te lezen.

 

Oratie prof.dr. J.J. Schuringa

Prof.dr. J.J. Schuringa is benoemd tot hoogleraar in de Faculteit Medische Wetenschappen met de leeropdracht Experimentele Hematologie. Op 27 juni 2017 vond de oratie plaats, getiteld:

Dat zit hem in het bloed.

De volledige oratie is hier na te lezen.

 

 

    Gebruikstips
Bekijk de nieuwe studies