Deze site is een initiatief van de afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. U vindt hier de hoofdpunten van onze kennis en ervaring met betrekking tot de diagnosestelling en behandeling van een aantal bekende hematologische ziektebeelden.

De tekst is per onderwerp met opzet kort gehouden: het is niet de bedoeling dat deze site een leerboek vervangt.

Een aantal op deze site voorkomende tabellen zijn interactief. Zo kunt u bijvoorbeeld snel de risicoscores met voorspelde response op therapie voor patiënten met een NHL of Hodgkin berekenen, of de Sokal index toepassen bij CML.

Met name voor medicatie en infuusschema's kan niet in alle gevallen worden ingestaan voor de juistheid. De eindverantwoordelijkheid blijft natuurlijk berusten bij de voorschrijvende behandelaar.

Deze site is tot stand gekomen met financiële steun van het IKN en de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG.

 

Oratie prof.dr. G.A. Huls

Prof.dr. G.A. Huls is benoemd tot hoogleraar in de Faculteit Medische Wetenschappen met de leeropdracht Hematologie, in het bijzonder hemato-oncologie. Op 25 april 2017 vond de oratie plaats, getiteld:

Hematologie: kunst en kunde

De volledige oratie is hier na te lezen.

 

Oratie prof.dr. J.J. Schuringa

Prof.dr. J.J. Schuringa is benoemd tot hoogleraar in de Faculteit Medische Wetenschappen met de leeropdracht Experimentele Hematologie. Op 27 juni 2017 vond de oratie plaats, getiteld:

Dat zit hem in het bloed.

De volledige oratie is hier na te lezen.

 

Cytologie en histologie van bloed en beenmerg  

Cursus 'Cytologie en histologie van bloed en beenmerg'
Voor medici en klinisch chemici

Dinsdag 19 t/m vrijdag 22 september 2017

De bekende Wenckebach cursus 'Cytologie en histologie van bloed en beenmerg' is dit jaar vernieuwd. Afhankelijk van uw achtergrond en kennisniveau kunt u deelnemen aan een of meerdere modules. Zie PDF voor details.

     

Vacature Hematoloog

Functiebeschrijving

Wij zoeken een hematoloog die samen met ons verder wil bouwen aan onze afdeling. U draagt bij aan het opleiden van fellows, arts-assistenten, coassistenten en verpleegkundigen. U wordt uiteraard in de gelegenheid gesteld om onderzoek te blijven doen, op te starten en te participeren in bestaande onderzoekslijnen.

Wat vragen wij

Wat bieden wij

Wij bieden u een dynamische baan in een plezierige en collegiale sfeer binnen de afdeling Hematologie. Het betreft een structurele positie. Uw salaris bedraagt maximaal 10.832,- bruto per maand (schaal UMS), afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:
dhr. prof. dr. G.A. Huls, hoofd afdeling Hematologie, telefoonnummer (050) 361 2354, e-mailadres g.a.huls@umcg.nl, (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

U kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier te vinden via deze link naar de UMCG pagina.

Solliciteren kan tot en met 1 juni 2017.

 

    Gebruikstips
Bekijk de nieuwe studies