snelmenu
patiŽnteninformatie

Hemofilie en andere bloedingsziekten

Datum laatste herziening: 25-03-2021

Het Beatrix Kinderziekenhuis en de afdeling Hematologie van het UMCG werken samen in het Hemofilie Behandel Centrum Groningen. Op deze pagina vindt u verdere informatie over het Hemofilie Behandel Centrum. In de komende tijd zullen protocollen en folders via deze pagina toegankelijk worden.

Zie Beleidsplan.

Bij patiŽnten met verminderde stolling zijn soms voorzorgsmaatregelen nodig voor corona vaccinatie. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de patiŽntenfolder Informatie over hemofilie B Leyden.

De folder ' Hemofilie Behandelcentrum' bevat praktisch informatie voor (ouders van) patiŽnten met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen.

Nieuws over het landelijke hemofilieregister.

Op donderdag 31 oktober 2019 was er weer de jaarlijkse informatieavond voor (ouders van) patiŽnten met hemofilie en andere stollingsstoornissen. Het programma was gevarieerd, met onderwerpen die van belang zijn voor zowel kinderen als volwassenen met stollingsstoornissen. Begonnen werd met een presentatie door kinderarts-hematoloog Louise Hooimeijer, over transitie van zorg van de kinder- naar de volwassenafdeling. Na de pauze sprak internist-hematoloog Karina Meijer over de oorzaak en behandeling van remmers bij patienten met hemofilie A. Daarna werd een update gegeven van lopende wetenschappelijke studies, waarbij er aandacht was voor langerwerkende factor VIII concentraten, voor middelen die onderhuids kunnen worden toegediend en voor gentherapie.

De presentatie van dokter Hooimeijer kunt u hieronder bekijken: PatiŽntenavond 2019 Transitie

Dit jaar is het onze bedoeling om de jaarlijkse patiŽntenavond te organiseren op donderdag 22 oktober. Het is nog niet duidelijk of dit door kan gaan, gezien de problemen met het Corona virus. We houden u op de hoogte. Zoals gebruikelijk krijgen alle patiŽnten die bij ons geregistreerd staan een persoonlijke uitnodiging voor deze avond. Mocht u suggesties hebben voor onderwerpen, dan horen we die graag!

Presentaties van voorgaande jaren kunt u ook nog bekijken:

We zijn natuurlijk al weer aan het nadenken over de onderwerpen voor vorig jaar: laat u het ons weten als u wensen of ideeen hebt?